Nil 162 ارسال شده در 14 مرداد اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مرداد (ویرایش شده) صفحه ی نقد رمان سیاه قلب |نیلوفر صبوری کاربر انجمن نودهشتیا نام رمان: سیاه قلب نویسنده: نیلوفر صبوری | کاربر انجمن نودهشتیا ژانر:عاشقانه،طنز،ازدواج اجباری، غمگین. ﺧﻼﺻﻪ:داستان قصه ی ما ﺭﺍﺟﺐ ﺩﺧﺘﺮی ﺑﻪ نام ﻣﻴﻜﺎست که از لحظه ی به دنیا اومدنش وسیله ی درست کردن اشتباهات خانوادش بوده و الان بعد از هجده سال زندگی کردن برای دیگران میخواد که از حالا به بعد فقط برای خودش زندگی کنه اما با قرار گرفتن پسر داستانمون راستین وفایی که دنیاش کاملاً با میکا فرق میکنه و تنها مشکلات زندگیش انتخاب مدل و رنگ ماشین هر فصلشه،میون ساختن اینده ی خودش غرق کل کل با راستین میشه و برای لحظاتی تمام مشکلات زندگیش رو فراموش میکنه. پارتی از رمان: ﻳﻌﻨﻲ ﭼﻲ؟ ﻭﺍﺳﻪ ﭼﻲ ﺍﺧﻪ؟ ﻣﮕﻪ ﻧﻤﻴﺪﻭﻧﻲ ﻣﻦ ﺍﺯ ﺍﻭﻥ ﺩﺧﺘﺮﻩ پررو ﻣﺘﻨﻔﺮﻡ ؟ﺍﺻﻼ میدونید ﺍﻣﺮﻭﺯ چیکار ﻛﺮﺩﻩ؟ ﻣﻮﺯﯼ ﻛﻪ ﺗﻌﻤﻴﺮ ﻛﺎﺭ ﺑﻬﻢ ﺩﺍﺩﻩ ﺑﻮﺩ رﻭ ﺍﺯ ﺟﻴﺐ ﻛﺘﻢ ﺩﺭ ﺍﻭﺭﺩﻣﻮ ﮔﺮﻓﺘﻢ ﺟﻠﻮ ﭼﺸﻢ ﭘﺴﺮﺍ. -ﻣﻮﺯﻭ فرو ﻛﺮﺩﻩ ﺗﻮ ﺍﮔﺰﻭﺯ ﻣﺎﺷﻴﻦ، ﻣﺎﺷﻴﻦ نازم ﺧﻔﻪ ﻛﺮﺩﻩ. ﺍﻟﻴﺎﺱ ﺯﺩ ﺯﻳﺮ ﺧﻨﺪﻩ. ﺑﺎ ﺍخم چپ چپ ﻧﮕﺎﺵ ﻛﺮﺩﻡ. -ﺑﺒﻨﺪ ﻧﻴﺸﺘﻮ ﺑﺰﻏﺎﻟﻪ. ﺧﻨﺪﺵ ﺑﻠﻨﺪ ﺗﺮ ﺷﺪ ﻭ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻛﺮﺩ ﺑﻪ ﻣﻮﺯ ﻭ ﮔﻔﺖ: -ﺍﺧﻪ ببین ﭼﻪ موز ﺑﺰﺭگیه، ﺍﺯ ﻛﺠﺎ ﺍﻭﺭﺩﻩ اینو؟ ﻭ قهقه ﺯﺩ ،بقیه ﭘﺴﺮ ها ﻫﻢ ﺯﺩﻥ ﺯﻳﺮ ﺧﻨﺪﻩ، ﻳﻪ ﻧﮕﺎﻩ ﺑﻪ ﻣﻮﺯ ﻛﺮﺩﻣﻮ ﺧﻮﺩﻣﻢ ﺯﺩﻡ ﺯﻳﺮ ﺧﻨﺪﻩ ﺍﻣﺎ ﺍﺯ ﺣﺮﺹ ﺑﻮﺩ، ﺍﺧﻪ ﺍﻳﻦ ﺩﺧﺘﺮﻩ ﭼﺮﺍ ﺍﻧﻘﺪ ﻣﻐﺮﻭﺭﻩ ﻭ ﻛﻢ ﻧﻤﻴﺎﺭﻩ. https://forum.98ia.net/topic/5780-رمان-سیاه-قلب-نیلوفر-صبوری-کاربر-انجمن-نودهشتیا/#comment-31434 از تمامی دوستان دعوت میکنم که رمان سیاه قلب رو مطالعه کنند و نقد و نظر های خودشون رو راجب رمان سیاه قلب اینجا برام قرار بدن. ویرایش شده 14 مرداد توسط Delsa.s لینک ارسال به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
راویِ امید 106 ارسال شده در 14 مرداد اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مرداد (ویرایش شده) در گلستان سعدی یک حکایت است در مورد عالمی که ازش میپرسند: دلیل اینکه تو این همه علم و آگاهی که داری چیه؟ جوابش این بوده که از ضعفهای خودم. هر چقدر که یادگرفتم احساس کردم همچنان چیزی نمیدونم و باید بیشتر و بیشتر تو جزئیات دقت کنم و این باعث شد روز به روز نقاط قوتم افزایش و نقاط ضعفم کم رنگتر بشن ... چه بسا خرسند و سپاسگزارم از اینکه با استفاده از قلمت شاهد پدیده عشق با چاشنی کشمکش بین شخصیتها را در فضایی دانشجویی و ارتباطات با دگر جنسیتها دیدم؛ دیدم که حتی با وجود درگیری بین دو شخصیت زمانی که توهین به ظاهر دختر شد، راستین، حقیقت مرد بودن رو نشون داد و به درستی با مزاحما برخورد کرد ... تیکههای مادرانه و فضای خانوادگی رو به صورت قابل قبولی تصویرسازی کرده بودی و ارتباط گرفتن به راحتی امکان پذیر بود ... تمامی نکاتی که در ادامه گفته میشه به مرور در پارتهای جدید خیلی بهتر شدن ولی در اوایل بسیار زیاد که این بهبود در کار بسیار برای من با ارزش بود و زیبا. ما صرفا برای اینکه زیبایی متنت در حضور برخی پارامترها پررنگتر بشه برخی نکات رو بیان میکنیم ... دلیل علاقه یک خواننده به رمان، خلاصه و مقدمه اونه. نویسنده باید با خلاقیت، بدون تغییر در مفهوم اصلی و با استفاده از کلمات و جملات مناسب حس خوانش رو برانگیخته کنه ... وقتی که تصمیم میگیری یک متن مورد علاقه خودت رو استفاده کنی باید به گونهای باشه که حس کنجکاوی رو ذهن خواننده ایجاد کنه و تا حد امکان مکالمات طولانی آورده نشه چون باعث میشه خواننده تحت یکسری شرایط باشه و وقتی اون متن رو میخونه نتونه ارتباط مناسب با اون پیدا کنه ... در زمان رانندگی علامتهای راهنمایی و رانندگی به راننده میگن با چه سرعتی، در کدام مسیر، چطوری رانندگی کنه و در صورت نیاز کجا و چقدر مکس کنه یا وایسه؛ این علامتها در نویسندگی علائم نگارشی، فاصلهگذاریها و املای درست کلمات هستن و وقتی رعایت نشن باعث میشه زیباییهای متن به کلی از بین بره که در اوایل بسیار بسیار زیاد شاهد عدم رعایت این مطالب بودیم که در زمان ویرایش با توجه به دانشی که در پارتهای جدید مشاهده شد یقین دارم به درستی اصلاح خواهد شد ... برخی از این نکات رو بهت میگم ولی دوستان ویراستار و یکسری قوانین برای نوشتن هستن که به خوبی این مطالب رو آموزش میدن ... وقتی از (،)، (؟)، (!) استفاده میشه قبل از (،) و بعداز کلمه مورد نظر هیچ فاصلهای نباید باشه. قبل از (ها) مثل "بچهها" که باهم هستن باید از نیم فاصله استفاده بشه به جز (ها) که به نشانه صدایی جداگانه باشه مثل تعجب کردن و میبایست بعدش از (!) استفاده بشه ... استفاده از "گفت، گفتم و گفتن" باعث میشه متن رمان، نمایشنامه گونه بشه و داستان رو بیروح و خشک کنه و این توضیح شخصیتها و اینکه کدوم شخص صحبت میکنه رو میتونی با استفاده از راوی یا دیگر شخصیتها در مکالمه نشون بدی مثلا " مهدی چرا ناراحت شدی_ داداش چرا ناراحت نباشم وقتی ..." این تکرار برخی کلمات و ... باعث زیبایی متن میشه ... اشتباهات تایپی زیادی بود که جای نگرانی نداره، در تایپ کردن به یکسری دلایل پیش میاد و بعد از ویرایش میتونی اصلاح کنی ... جمله بندی مخصوصا در پارت اول خیلی ضعیف کار شده بود اما در پارتهای جدیدتر به نسبت خیلی مناسبتر شده بودن ... استفاده از "خخخخ" یا "ههههه" به صورت آماتور هستش و با استفاده از کلمات به کمک راوی یا شخص دیگه این خندهها رو نشون بدی ... وقتی از "پوف" یا "اوف" استفاده میکنن باید با علامتهای نگارشی نشون بدی که منظورت چیه مثلا قبل از (...) بعنی تداوم داره. قبل از (،) به صورت معمولی اومده. قبل از (!) نشان از کلافگی شدی یا تعجب داره ... روی دوتا از پارتا نوشته بودی ۱۸ که ممنون میشم قوانین رو بپرسی و ببینی این کار مجازه یا نه ... در تمامی مقالات و کتابهای معتبر دنیا وقتی کلمه یا اصطلاحی برای اولین بار میاد باید به طور کامل ذکر بشه و در ادامه میشه از مخفف برای این کار استفاده کنی مثلا استفاده از "آگیر" یا "اف اف" که در رمان استفاده کردی ... وقتی در رمان از یک مکان یا چیزی که در دنیای واقعی موجوده استفاده؛ اگه مثبت بود مشکلی نداره ولی اگه داری تخریب میکنی خلاف قانونه مثل استفاده از "فیلم آمریکایی بده بنداز جم بالیوود" ... در قسمت ژانرها، استفاده از "کلکی" مجاز نیست و همون ژانر عاشقانه_ طنز به نحوی در برگیرنده این موضوع هستش ... در زمان مطالعه با مشاهده توسعه و برطرف شدن برخی مشکلات قلمت مدام این نکته به من یادآوری میشد؛ به قلمت باور داشته باش و دست از نوشتن برندار. مشکلات امروز راهنمای مسیر تو در آینده خواهند بود؛ و این رو با زیباترین نوع ممکن نشون داده بودی خیلیخیلی حس قشنگی بود که شاهد همچین پیشرفتی در ادامه کارت بودم و دوست دارم این پیشرفت دو چندان و درست در خلق آثار جدید به کار بره ... در پایان ... زندگی به کام و شادی روز افزون راویِ امید 💚 🙏 ویرایش شده 17 مرداد توسط راویِ امید 3 لینک ارسال به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
Nil 162 ارسال شده در 14 مرداد سازنده اشتراک گذاری ارسال شده در 14 مرداد @راویِ امید سلام، با تشکر از نقد زیبا و آموزش دهندتون حتما موارد گفته شده رو در پارت های گذشته و همچنین اینده تصحیح خواهم کرد. متنی که راجب روایت استاد سعدی گفتید کاملاً صحیح هست. من خودم به شخصه با این که بار ها و بار ها پارت های نوشته شده رو مرور میکنم اما باز هم هر بار میبینم که یه جایی از رمان میتونه که بهتر از این ها باشه و یه جا هایش اشتباهه. از نقد با ارزشتون حتما توی نگارشم استفاده میکنم. 💐❤️ 1 لینک ارسال به اشتراک گذاری در سایت های دیگر تنظیمات بیشتر اشتراک گذاری ...
ارسالهای توصیه شده
برای ارسال دیدگاه یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید
برای اینکه بتوانید دیدگاهی ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید
ایجاد یک حساب کاربری
برای حساب کاربری جدید در سایت ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !
ثبت نام یک حساب کاربری جدیدورود به حساب کاربری
دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید
ورود به حساب کاربری